Меню сайту
Друзі сайту
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Форма входу
    ...
    Головна » 2015 » Грудень » 2 » Бути потрібним – найсильніші відчуття волонтера
    13:55
    Бути потрібним – найсильніші відчуття волонтера

            Любити і допомагати – девіз всіх тих, хто не може залишитися осторонь людей, що потребують підтримки, турботи, самовідданості та доброти. Саме ці почуття, які неможливо виховати ніякими інструкціями та законами, притаманні волонтерам. Волонтерство – це неоплачувана, свідома, добровільна діяльність на благо інших.

            Одним із напрямків соціальної допомоги  у відділенні соціальної допомоги вдома Кобеляцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) є участь добровольців у здійсненні цілого ряду послуг для тих, хто їх потребує. Працівники відділення постійно працюють у тісному контакті з питань виявлення та обстеження, надання різних видів допомоги  громадянам похилого віку  на дому з районною ветеранською організацією, школами району.   

             Через похилий вік громадян, територіальну віддаленість рідних та обмеження часу, що відводиться для надання послуг соціальними робітниками, на допомогу приходять волонтери – добровольці, які надають різнобічну допомогу пристарілим. Дуже радіють старенькі, коли їм полагодять паркан, електричні та газові прилади. Нерідко рідні соціальних робітників, а це і діти і чоловіки надають громадянам похилого віку транспортні послуги, обробляють присадибні ділянки, допомагають в доставці паю, косять траву, ремонтують віконні рами, двері, підлогу, забезпечують дровами та вугіллям.

              Особлива подяка за безкорисливу працю волонтерам с.Світлогірське Фартушному В.Г., Боцулі Богдану, із с.Водолагівка Біличу І.І., з с. Канави Котенку А.М., з с. Деменки Сулацькому В.М., з с.Гр.Бригадирівки Лободі Вадимові та Юлі, з смт.Білики Носову О.В., Гадючко В.В., з с.Бутенки Алексеєвій М., Примаку О.В., з м. Кобеляки Галь В.Г. Дзиґа В.Д.

              Вирішити побутові питання, допомогти, вислухати, взяти на себе частину чужого болю, - цим сповнені щоденні будні волонтерів

              Велика вдячність всім волонтерам, хто, не шкодуючи сил, добрими справами і теплим словом зігріває оселі і душі наших стареньких, дбає про їх добробут. А людей поважного віку нехай ніколи не залишає людська шана і повага, тепло і турбота оточуючих.

     

                                                                  Завідувач відділення соціальної допомоги вдома Т.В. Коцька

     

    Переглядів: 357 | Додав: Kserks | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Новини світу
    Календар
    «  Грудень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Погода